26 януари 2013 г.

Улично светодиодно осветление

Уличното осветление е нещо, с което сме свикнали и му обръщаме внимание, само когато го поредната лампа на нашата улица престане да свети.
Рядко някой се замисля, какви средства са нужни за осигуряването и поддръжката му. Например за община Самоков, с население около 30 -35 хиляди души, разходите за електроенергия за улично осветление са в рамките на 400- 450 хиляди лева годишно. Предвижда в близките две три години разходите да се увеличат с още от 50 до 100 хиляди лева. Сумата е внушителна, а в нея не влизат ведомствените и фирмените улични осветители, които не са малък процент.
Освен големите разходи, съществуват и редица изисквания, в зависимост от конкретното мястото на осветителя, височината на стълбовете и необходимата осветеност.


Светодиодните улични осветителни тела, са отличен избор с редица предимства. Фирма САМЕЛ-90 АД, разполага с широка гама улични светодиодни осветители, подходящи за всякакви приложения и условия и в следващите публикации, ще ви запознаем с тях. Фирмата ни разполага и със специалисти, които могат да ви предложат професионална консултация и да ви препоръчат, най-подходящия продукт.
Какви са предимствата на светодиодните осветителни тела на нашата фирма?
-На първо място, това е икономията на електроенергия, която в зависимост от източниците, с които се сравнява, може да достигне икономия от 50%.
-Светодиодните осветителни тела, гарантират постоянна осветеност, независимо от промените на напрежението в електрическата мрежа.
-Светодиодните улични осветителни тела имат гарантиран живот от 50 000 часа, което е далеч над осигуряваното от другите осветителни тела. Тук трябва да уточним, че за часовете определят не прекъсването на осветлението, а времето след което светодиодите ще намалят видимо излъчването си, макар да продължават да светят.
-Светодиодните улични осветителни тела, осигуряват ниска цена на поддръжка. На практика след първоначалното монтиране, през целият експлоатационен период, те не се нуждаят от грижи. Много хора пренебрегват тези разходи, но смяната на едно осветително тяло или крушка струва от 30 до 60 лева.
На снимката в публикацията е представен участък от улица „Преспа“ в град Самоков в края на града. Дълги години този участък от улицата, не беше осветен, въпреки че по него дневно минават над 1000 човека. Преди година и половина общината постави в първите двеста метра на участъка седем осветителни тела с различна мощност и източници на светлина. Останалата част от участъка беше осветена със светодиодни улични осветителни тела на нашата фирма. Бяха монтирани 14 улични светодиодни осветителни тела с мощност 25-30 W. Моделът е един от първите, които започнахме да произвеждаме и е предназначен за малко натоварени участъци, без големи изисквания за равномерност на осветлението.
Само месец след монтирането, от седемте осветителни тела поставени от общината, работеха само четири. В момента светят две тела, а едно се включва за секунда, през десетина минути. Подмяната на дефектиралите осветителни тела, ще струва на общината почти толкова, колкото е платила за тях.
За сметка на това светодиодните улични осветителни тела, работят без проблеми и това ще е още дълги години.
В следващите публикации, ще ви запознаем с уличните светодиодни осветителни тела на нашата фирма. Вариантите са много, както за мощност и излъчване, така и за равномерност на осветеността.
В момента фирмата ни разработва и интелигентна система за управление на уличното осветление, което ще позволи още по-големи икономии на електроенергия, регулирайки консумираната мощност, в зависимост от изискванията за осветеност в различните часови зони на нощта.

Светодиодните улични осветителни тела, произвеждани от нашата фирма, са включени в програмата "Енергийна ефективност и зелена икономика".

*Ако публикацията ви хареса, не се колебайте, да я споделите. За въпроси и поръчки ни пишете от страницата ЗА КОНТАКТ.

2 коментара:

  1. Къде има улично светодиодно осветление от Вашата фирма?

    ОтговорИзтриване
  2. Последното място, където ги монтираха беше на бензиностанциите на Петрол. В софийските е подменено на десет обекта. Клиенти са ни предимно ведомстма и фирми, които си плащат осветлението и си правят сметката.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...