5 март 2013 г.

Светоразпределителни криви на улично светодиодно осветление

Към съвременното улично осветление има много изисквания. Едно от тях е за равномерност на осветлението по цялата дължина на пътното платно, но все още повечето улични осветители са от старите модели. Обикновено точно под уличната лампа светлината е прекалено силна, но само метри встрани, всичко е в полумрак.
На изображението е светоразпределителната крива на стандартен уличен осветител.Стандартното разстояние между стълбовете за улично осветление е 30 метра, което означава, че осветителите трябва да осигуряват равномерна светлина на около 15 метра встрани. Както виждаме от кривата обаче, светлината е концентрирана в основата на уличния осветител и интензитета ѝ пада много бързо, с всеки метър отклонение встрани. На практика осветлението в крайните участъци е не толкова от самите осветители, колкото от отражения от уличното платно.
На второто изображение е светоразпределителната крива на едно съвременно улично осветително тяло, каквито са произвежданите от нашата фирма светодиодни улични осветители.Както виждате светлината е разпределена равномерно по цялата дължина, която трябва да бъде осветена. Освен това уличните ни осветители имат още една опция – регулация на ъгъла между двете половинки на осветителя, което позволява, да се осигури равномерно осветление и на разстояния по-големи от стандартните.

*Ако публикацията ви хареса, не се колебайте, да я споделите. За въпроси и поръчки ни пишете от страницата ЗА КОНТАКТ.

1 коментар:

  1. Съгласен съм със статията. ЛЕД уличното осветление освен еко и също добър енергоспестяващ начин да намалим разходите хем и замърсяването на планетата. Надявам се все по-бързо да навлезе и у нас. Стандартното разстояние между стълбовете е добро за да може добре да се осветяват площите.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...